tisdag 23 oktober 2012

Pass 2 eller "ursäkta mig...är du verkligen skolledare"

Så här ser vi ut...typ
Att vara skolledare är ett komplex uppdrag. Var dag har så oerhört många detaljer som ska funderas över eller frågor som ska tas beslut i. Och mitt i detta är det alltid barn och ungdomar som är huvudpersoner. Det blir alltid konsekvenser för all form av myndighetsutövande.
Pong sitter med en tung reflektion just nu undrandes om han överhuvudtaget vågar vara med mer...Ju mer Pong lär sig(och det ÄR faktiskt en hel del) desto svårare blir det. Äh..
Där drog Pong iväg på någon metafysisk nivå och landade snabbt tillbaka hos Skolinspektörerns insiktsfulla föreläsning om deras allavarliga uppdrag.
Pongs privata reflektion handlar mer nu om menyer till lunch och vad som händer hemma på skolan där han hellre varit just nu.

Och där slog gongongen.!

Lunch

Lunchen ja...den var totalt godkänd och genererade 6 av 8 disktrasor. Miljön är svår att överträffa. Därför följer ett litet bildspel nedan... fast såsen och de rårörda lingonen till pannbiffen genererar ytterligare en diskborste...




 





Efter lunchen gick vi glada och med den vanliga paltkoman i antågande och satte oss igen för att fortsätta lyssna på just Skolinspektionen.
Enligt dem och i deras rapport har en rektor 6 år på sig att initiera och genomföra en förändring. 6 år är en ganska lång tid men när det gäller att skapa förändring som verkligen märks eller känns är den tiden ändå ganska kort.
Från granskningen kommenterade Skolinspektionen också att rektorn kan inte skylla (hon använde det ordet) på elevunderlag eller andra demogafiska förutsättningar för bristande möjlighet till förändring. Pong tänkte då genast på intervjun han var med om med Skolinspektionen angående segregation och ekonomisk fördelning. Denna damen idag borde varit med på den eftermiddagen.

Ping tänker direkt på rapporten "Why some schools with Latino children beat the odds and others don´t" som handlar om Arizonas skolor... Spännande läsning...

Hon levererar vidare att för många lärare känner det som en kontroll när rektor knackar på i klassrummet... Well är inte det meningen??? Kontroll behöver ju inte vara negativt utan ganska viktigt för att veta vad som händer i klassrummet. Hur skall man annars kunna bedöma undervisningen och resursfördelningen?

Pong har totalt tappat intresset eftersom han har läst och levererat rapporten som vi nu går igenom. Många inslagna dörrar... Fram till kaffet kommer han nu att koncentrera sig på att slå dotterns rekord i Subway surfer... sannolikheten att han lyckas med det är väl lika stor som om han skulle vinna mer än 2 matcher mot Ping i bordtennis.

Hoppas nu att det blir en KAKA till kaffet!!! Vi är taggade till max inför Case-arbetet i eftemiddag!

Ping-Pong meat King Kong eller som Bond skulle sagt... The world is not enough!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar