fredag 7 november 2014

Innehåll kvalité eller kvantitet eller varför har Ping och Pongs blogg fler besökare än Lunds skolors webbar tillsammans...

Ännu en morgon i ett dystert Lund. Höstrusket har tagit ett hårt grepp om Ping och Pongs kärleksfulla jobbstad. Dagen till ära är vi på plats i Stadshallen. Dagen startade med stående ovationer när Ping, som numera inte är assisterande, vikarierande, biträdande, jourhavande, bisittande rektor utan har blivit upphöjd till en högre nivå och är numera även han REKTOR. Ovationerna var i och för sig inte av ett fullt auditorium utan av Pong samt av en frustrerad vaktmästare som frenetiskt slog på SM58n (en mikrofon) för att försöka få liv i den. Pongs eufori över sin vapendragares upphöjd var utan gräns. Han hade brutit sig in under natten för att smycka ut Stadshallens väggar med bilder av Ping ur olika vinklar och dimensioner så att Pings förträfflighet skulle spridas och att alla i församlingen skulle få känna av den värme som Ping alltid sprider.
Chocken som infann sig för våra kära kollegor fick bearbetas under första timmen då de var inte beredda att få Pings ansikte kopierat i trehundra exemplar som tapet på väggarna. Kommunens riskgrupp kommer efter denna händelse att skriva om alla handlingsplaner och ta med ett par nationella insatstyrkor i riskinventeringen. Ping rodnar fortfarande och håller förmodligen presskonferens tillsammans med kommunjuristen i eftermiddag...

Förmiddagen skulle annars användas till information fram till kaffet och därefter en kort föreläsning av Thomas Severin och BFL-diskussioner. Informationspasset handlade om det som vi älskar mest. Lönerevision, Skolinspektionen samt ett härligt inpass i vår nya trend Discofredag. Vi tänker på dig Anders E och kör en tribute med Be Bop Deluxe... Ships in the night!!!! Discotrenden, som vi gillar, går hand i hand med Kommunens nya satsning på HBTQ-frågor där vår Skoldirektören beordrade oss att titta på mer film. Pong gick igång IMDB och började söka på Fantasy och hemmakväll och Pings telefon gick varm för att beställa pizza, ringa chipsombudsmannen och HIFI-klubben för att äntligen känna att han kunde motivera att köpa det perfekta bioljudet till hemanläggningen. Dock fastnade det mesta i halsen när Direktören meddelade att det var facket som skulle få välja film och att filmvisningen skulle ske på jobbet tillsammans med medarbetarna. Dock tinade stämningen upp lite när det inte gavs några restriktioner om vilket tilltugg man fick servera. "Bra" ropade Pong och ringde Bulltofta kött och beställde tolv kilo spareribs för upphämtning innan 15.00.

Filmen som ska ses handlar om bemötande och fördomar om HBTQ på arbetsplatsen och följs av ett material som ska diskuteras och implementeras i våra verksamheter.

Därefter kom morgonens halleluja-moment. Förvaltningen har gått igenom alla förskolor och skolors hemsidor och tittat på besöksstatistik, tillgänglighet och funktionalitet. Det presenterades också statistik på hur internettrafiken på olika arbetsplatser går och glädjande nog är Ping och Pongs blogg den mest tittade sidan. Det vill säga att skolkontoret surfar oftare på vår blogg än på alla andra sidor tillsammans. WE like!!!

Efter kaffet som kom väldigt lägligt och som PoP dominerade i sina nya hjälteroller var det dags för Thomas Severin. Severin pratar som vanligt i bilder och vill få dessa att inspirera och få oss att tänka framåt, fräscht och lite ibland skrapa på ytan och förändra. Spännande.
Dock blev Ping och Pong bara oroliga. De har en delproblem med abstraktioner och tolkar allt konkret. Severin sa att det finns hål i marken och när man bygger hus där så rasar det snabbt om man inte ser till att staga upp det...eller döda drakarna som bor där nere.
Detta resulterade i att Ping ringde en betongjutarfirma som fyllde stadshallens nedervåning med betong samtidigt som Pong drog fram alla sina Anticimex-kontakter för att skadedjursutrota bort drakarna som Tomas pratade om. Ping och Pong hade med andra ord en mycket svettig förmiddag. Därefter landade vi ut i våra BFL-grupper och Ping och Pong försvann som i ett varmt töcken in i drömmarnas land.

Lunchen fick ju firas och därför stöttade de varandra i beslutet att äta varsin räkmacka. Räkmacka är ju annars bilden av hur Pong sköter sitt jobb.

Efter lunchen hade vi våra nätverk och eftersom de är arbetsmöten som ger tjänsteanteckningar och tjänsteanteckningar inte är officiell handling så avslutar vi vårt blogginlägg här.

Trevlig helg!

PoP

1 kommentar: