onsdag 3 december 2014

Af en onsdagmorgon eller VA?? Spex,fest eller bara det vanliga...När öppnar baren då?

Idag smäller det! Alla som har någon form av ledningsfunktion i Lund fick ett påbud i början av terminen att den 3/12 ska ni infinna er för Lunds kommuns första Chefsforum.Plats, Stora salen i Af-borgen i valfri klädsel. Kaffe utlovas och gratis lunch.
Kommundirektören ska med detta samla styrkorna, ge inspiration till att samla Lund till just ETT LUND!
Ping och Pong hade av någon anledning fått tag i en inbjudan till detta och var redan på plats innan kaffet serverades. Då de även fick reda på att Kajan skulle vara moderator blev deras dag gjord och leenden spreds brett i deras trötta ansikten.
Herr Wester sparkade igång dagen med att beskriva känslan av att vara stolt lundabo. Både Ping och Pong kände igen sig väl i hans bild då även de aldrig egentligen flyttat hemifrån. PoP var djupt imponerade när Wester sa att han hade flyttat från Fäladen till Linero. så långt har aldrig PoP flyttat och de har redan bokat kö-plats på de vårdboende de bor i närheten av bara för att försäkra sig att slippa flytta.
Wester fnittrade vidare med bilder från sin karriär och en varm känsla av samhörighet infann sig. PoP startade vågen i ren eufori men tystades ner av ett par höga chefer som tyckte att platsen var mycket illa vald. Med Strövesltorps korvs slogan ringande i öronen lämnade Wester över scenen till kommundirektören.


"Vet ni vilken vision vi har i Lund till 2025?" Tystnaden la sig då absolut ingen i församlingen visste vad hon talade om. Pong trodde att direktören menade pension och började gråta då han igår fick det rosa kuvertet hem och insåg att hans veckopeng kommer att minska drastiskt inom en kort framtid. Läxan blev tydlig för oss, visionen behöver bli tydlig och implementerad.
Scenen tömdes och fylldes snabbt igen av alla förvaltningschefer i Lund. Wester drev på och  hittade kockar, skidåkare, twittrare, taxichaufförer för flygvapnet och triatleter i denna skara av chefer. Lunds chefer visar på en bredd som imponerar, speciellt när det gäller chefernas bi-sysslor. En viss avundsjuka lyste i herr Westers ögon då han nog hade velat vara med i gänget som stod på scen. Hans pingisintresse borde vara välkänt för alla då hans omfång imponerar och smasharna kan liknas av en förstärkning av Hammarens smashar från tidigt 70-tal.
Efter detta längtade PoP oerhört mycket efter kaffe och samtidigt som Johan utropade FRUKTSTUND studsade de två ut i foajén för att kunna ta av allt på fruktstunden. Samtidigt som de tog för sig rikligt av frukten undrade de om det var starten på någon ny policy. Under pausen skulle det också diskuteras hur man som chef i Lund skulle ta sitt ansvar lite längre. Ping funderade hur långt man kan ta ett ledarskap och i så fall om det fanns ett rekord i Guiness Rekordbok? Pratar vi meter eller kilometer? Pong brusade mest upp för att det saknades bananer i fruktbuffén.

Dock rusade de in snabbt i salen för efter pausen skulle det bli popcorn. Döm om förvåning och besvikelse när det handlade om att poppa goda idéer. Ping och Pong som redan satt på första parkett med 3-d glasögonen på försökte sjunka genom golvet men eftersom Wester hade god koll på pågarna och visste att de inte klarade någon större press i stora sammanhang lät dem slinka ut med uppmaningen att kolla om lunchen var på plats.
Slutet gott allting gott..? Blev vi klokare? Kom vi närmare varandra? Knöt vi nya kontakter och kände att NU är vi på gång mot ett gemensamt mål?
Frågar vi PoP så får vi olika svar som vanligt. Deras svar handlar om hur deras primära behov blev tillgodoställda?Mål för dem handlar om Maximål så PoP började jämföra olika hamburgerrestauranger i stan..
Nu ropar Herr wester MAT FINNS och därmed checkar PoP ut för dagen...
Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar