fredag 4 september 2015

Guess who is back... eller varför finns det utlämningsavtal över huvudtaget...

Efter en vild sommar i blandade delar av Europa ryktades det att Ping och Pong åter var tillbaka på svensk mark. Pressuppbådet som väntade på Arlanda var galet och tur var väl det så att även U21 fick lite uppmärksamhet när de landade efter att ha tagit guld i U21-EM. Ping, sin vana trogen, tuggandes på något ganska lättsmält och Pong, även sin vana trogen, ojandes över en ond mage klev förbi pressuppbådet och åkte söderut mot hemmaplan.

Det vilda som hänt under sommaren har tvingat killarna att diska i Polen, knyta mattor i Bryssel, valla får i Turkiet, baka Keofsis i Rumänien samt skrubba omklädningsrum i Tjeckien. Dessutom fick de av misstag jobba ett par veckor på upparbetningsfabriken för radioaktivt avfall i Le Havre. Denna erfarenhet medförde vissa problem under resten av deras vistelse. Att dela rum på natten blev en omöjlighet då de blivit självlysande av sitt arbete. Vissa erfarenheter var bättre än andra.

Uppvaknandet i vardagen blev brutalt. Pong som bytt skola under våren hade helt glömt det och hade pulat med kvalitetsredovisningen för sin gamla enhet. Pigg och nyvaxad klev han in på sin gamla skola och försökte ta sig in på sitt gamla tjänsterum. Eftersom nyckeln inte passade bröt han upp dörren och upptäckte att han var fel. Detta trodde han såklart var ett misstag (eller han reflekterade knappt över det) och satte sig sonika ner och öppnade datorn för att börja gnugga ner sig i den digra mail-inboxen. Att han behövde hacka sig in då hans lösenord inte fungerade brydde han sig inte heller om vilket var helt normalt beteende för honom.

Ping hade det betydligt lugnare. I och med att han var klar med Rektorsprogrammet och trodde han att livet var ett självspelande piano. Tankarna gick mest åt hur han skulle kunna få makt över Serviceförvaltningen och skolornas matsedel. Grubblandet som gjort honom lätt gråhårig gällde egentligen huruvida man kan ha brunsås till fisk eller inte. Dilemmat hade uppkommit när PoP var i Coventry för att utveckla Englands kulinariska framtid. Därför träffades Gordon, Jamie och Ping medan Pong och Nigella diskuterade olika brödproteiner i Scones. Tanken var att England goes Swedish style... och Jamie var direkt på och ville köra ytterligare ett varv med Nakne kocken. Gordon såg möjligheten att få skälla ut Leif Mannerström i direktsändning. Eftersom Pong redan var naken och Leif är en husgud för Ping så sprack sammarbetet innan det ens hade börjat. Ping och Pong bestämde kort och gott att brunsås är gott och därmed basta...

Back in b eller L igen...

Senaste veckorna har Ping kört en nytt spår och försökt sig på kändisdieten. Efter att ha medverkat i alla olika media förutom Flanellograf och Overhead har han antagit en relativt ljusblå ton mot sin vilja. Dieten innebär att man ser tjock ut om man går runt i MFF-tröja därför ska man försöka hålla sig undan media... eller enbart äta mindre.

Pongs senaste hang-up är cykelhjälmar. Imponerande nog har Pong norra Europas största samling av defekta cykelhjälmar. Det stora intresset dök upp under en eftermiddag i syd-östra Frankrike när vi råkade snedda över upploppet på 7:e etappen av Tour de France precis vid målgång.

Mycket mer skulle kunna sägas men budskapet idag är kort och gott...

We´re back!

PoP i topp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar