fredag 8 februari 2019

Uppvaknandet - På riktigt eller är det Uppföljaren utan Robin Williams


Så kom då dagen alla trogna läsare har väntat på. Uppföljaren till Best Sellern eller i alla fall Barn- och Skolförvaltning Lunds Stads mest lästa blogg genom alla tider. Ping och Pongs blogg som under flera år roade och utbildade större delen av Sveriges befolkning i de tre klassiska D:na inte att förväxla med DNA.

Dvs Dieter, Drycker och Dueller samt en hel del aktuell skolforskning och annan kuriosa. För de som inte har följt med i alla turer sen senaste inlägget den 4 september 2015 har följande hänt.

Stora förändringar, enorma nyheter och en hel del annat. Bl.a. har det presenterats en hel del nya dieter som Ping och Pong kommer att prova, vi har provat och kommer att prova sjukt mycket drycker. Hur de kommer att kombineras med olika dieter har vi inte en aning om än... men som rutinerade pedagoger och rektorer är vi helt fenomenala på tröskelplanering. Ett begrepp som Är välkänt i Sverige och som Ping har beforskat med hjälp av beprövad erfarenhet. Under tiden som Göran Persson var skolminister var det ett av de pedagogiska nyorden.

När det gäller dueller kommer det att bli lite mer komplicerat. Pong, som fortfarande bor i Lund, var grymt imponerad och avundsjuk på Pings pendlande och har efter stor vånda valt att lämna Lund och stigit ordentligt i graderna från 55.7046 och finns numera på 55.8704 breddgraden.

Ping fick allvarlig panik över kommande GDPR-förändring efter ha haft svårt för att PUL:a och har därför varit tjänstledig en längre tid och under tiden valt att fortbilda sig på egen väg i det stora landet i väster där det faktiskt har lyckats med att hitta en utbildningsminister som faktiskt skulle kunna vara den mest minst kunnande någonsin. Efter att Ping och Pong har lämnat/tagit ledigt har allt förändrats i Lund. Idag finns det inte en enda rektor kvar i Lunds Stad. Det kanske inte beror på att vi har rört lite på oss utan eventuellt för att Lunds Stad och Lund Öster har blivit bara "Lund". I Lund finns det gott om rektorer kvar även om det just nu finns en hel del vakanta tjänster.

För er som har varit uppmärksamma har vi faktiskt inte varit så osynliga som vissa kan ha trott. Oavsett vart ni befinner er i världen så brukar man kunna se våra olika lokala kontor och det är många restauranger och liknande som väljer att använda våra namn efter att vi har varit där, som en informell Guide Michelin a k a Guide Ping Pong.

Ping och Pongs kontor i San Francisco

Så till alla er som väntat, den som väntar på något roligt får ibland vänta lite längre eller som Lunds skolförvaltnings gamla klassiska slogan. Jag tar mitt ansvar och väntar lite längre inte för att jag vill utan för att jag måste...

På återseende, skriv gärna en liten kommentar så att vi ser att någon överhuvudtaget läser...

Saker som trendier just nu:

  • Anna Ekström ny utbildningsminister - Björklund lämnar som partiledare
  • Champagne på fredagar
  • Sous Vide
  • Ping och Pongs blogg
  • 1-2-3 dieten




1 kommentar: