fredag 16 maj 2014

Bang, crasch, boom eller allt som inte står i tidningen behöver inte vara falskt

Efter en fantastisk månuppgång i havet igår kväll samt en minst lika bedårande soluppgång...





satte vi nästan frukosten i fel strupe då Morgontidningen skrev om att förtäta innestaden och att man skulle riva en av våra förskolor för att den skulle vara fukt- och mögelskadad. Det är den INTE... Nog snackat om våra egna lokaler...

Vi pratar gärna om andras lokaler och här vill Ping hylla Åhus Strandbad. Förutom att de hade fantastisk service och god mat lyckades de även med konststycket att ge Ping ställets absolut bästa rum.

Nåväl... kvällen innan hade avslutats med en bra middag och ett kvällsbad. Pong hade sin vana trogen valt plats närmast toaletten. (Varför nämner vi det?) Middagen bestod av skaldjursbakelse tíll förrätt Oxfilé till huvudrätt och vaniljglass till efterrätt eller som Pong sa... Lite kött och potatis. Gott!


Fröjd för gossar två!


 Vid middagen gick diskussionerna heta om kvällens fantastiska tävling. Ping satt som vanligt och tjurade som en dålig förlorare. Han hade dock lärt sig av tidigare misstag och lät bli att skylla på yttre omständigheter. Dock vill han ta till protokollet att han inte fick samma material att jobba med, motvind på den egna planhalvan, mutad domare, fulspel eller rent av fusk bland motståndarna samt alldeles för få ät-grenar i tävlingsmomentet.

Dock var allt glömt till frukosten. Pong var lyrisk och Ping lite likgiltig. Pong hade fått syn på att det var sillafrukost och började sjunga i härlig midsommaranda. Ping tyckte att kaffet var tunnt. (Allt var nog inte glömt till frukosten) Pong jublade när han såg Onsalakorven och hade helt glömt bort sin nya diet. Ping försökte försiktigt lyfta att Pong hade startat Lets go bananas on Carb... Dvs inte bulle i bulle utan banan i bulledieten. Rekommendationen för nybörjare är en halv banan i tunnbröd men Pong har kört stenhårt de sista veckorna och är nu uppe i 4 bananer i en formfranska. Dieten har varit väldigt lyckosam och Pong är på väg att nå sitt individuella mål...


Ping som surat ihop fick en lite fin klapp på axeln av den snälla tjejen i receptionen. Därefter erbjöd hon lite kärleksmums. Ping tappade fattningen och ville gömma sig bakom Pong men när han förstod att hon inte ville kela utan att det fanns Kärleksmums som avslutning på frukosten. Därefter försvann han in i sin ätdvala små nynnandes... "Love is in the air..."
Ping och Pong tyckte att livet lekte, solen sken, frukost avklarad med bibehållen värdighet. Därför styrde de tyvå stegen mot dagens arbete med tillförsikt och hybris-likt självförtroende.
På schemat stod diskussioner angående formuleringar i områdets lönekriterier. Kloka tankar bollades fram och tillbaka och nya smarta formuleringar skrevs ner.  Trots allt kloka som sägs blir detta forumet alltid alltför svårt för de två. Av gammal vana använde sigTjiefen av abstrakta metaforer.
Likt Pavlov reagerade P o P instinktivt med att först sjunga en lägerbålssång (Trampa på Gasen) och därefter rusade de ut på bryggan och gjorde bomben. Tyvärr visste de inte om att Åhus havsbotten kommer tämligen direkt efter att ytan bröts. Två småfrakturer blev resultatet av denna bomb och två stukade pingishjältar haltade tillbaka till tryggheten hos Tjiefen.
Sista timmen innan lunch gav gruppens sig hän i sociala medier och Ping regerade golvet! Alla fick medaljer för ett väl utfört jobb och därmed har CentrumVäster kastat sig ut 2000-talet (sentomsider).


Magarna började kurrar och det var en tydlig signal på att det är dags för lunch. Eftersom alla kollegorna hade förirrat sig in i facebooks twitter så var det som att gå en Eriksgata genom Kävlinge en tisdags förmiddag... (Helt ensamma alltså eftersom det är pensionärspriser på en av livsmedelsaffärerna i Kävlinge på tisdag fm) Lunchen bestod av Kalvfärsbiffar med nypotatis och rödvinssås.

Pong mumsade och njöt medan Ping slirade lite... Pong undrade om det var matvägran på gång men rätt som det var skuttade Ping fram till servitrisen och bad om lingonsylt. Hon såg hur hans bambi-ögon bedjande försökte anknyta till hennes moderskänslor. Som Ferdinands mamma la hon armen om honom och lät honom få det han behövde. En kram och en stor skål lingon senare njuter Ping och Pong i solen på uteserveringen med havet skvalpande bakom ryggen. Nybryggt kaffe i koppen och en mandelskorpa extra i magen lever PoP som prinsar. Njutningen tog abrupt slut då uteserveringen fylldes av folk. Då Ping började nynna Tomas Ledin melodier och helt plötsligt citerades Tomas fram och tillbaka. Pong började med "Just nu vill jag leva" och Ping svarade med "Nanananannaa". Pong fortsatte med "I natt är jag din" och Ping svarade "Naannanannaaa"... så fortsatte det ett tag och när PoP upptäckte att de var ensamma på stranden var lyckan tillbaka.

Som två tankspridda killar i årskurs 3 tog det nästan 45 minuter innan de insåg att de andra förmodligen hade börjat eftermiddagspasset. Lätt haltande tar de sig tillbaka till utgångspunkten. Skolområdesgruppen är i kaos. Den digitala vallen var bruten och helt plötsligt tillhörde alla i ledningsteamet Generation D.Mer om det en annan gång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar