torsdag 15 maj 2014

Centrum Väster goes east eller hur många skolledartjänster ska vi lägga ut till augusti tjiefen?

Ping vaknade med ett ryck på torsdagsmorgonen. Förvirrad, ensam och oerhört hungrig. Hotellrummet var obekant, golvet hårdare än vanligt men det var inte det som gnagde Pings samvete mest. Han hade helt enkelt tappat bort Pong! Utcheckning brukar vara en ganska omständlig process för Ping och Pong men ensam rusade Ping genom denna procedur med rufsigt hår och en plånbok stinn så alla notor från gårdagen betalades av utan något försök till prutning som brukligt. 
Väl utanför satt en ledsen, nedslagen Pong som tillbringat natten på bänken utanför eftersom han inte riktigt lärt sig hur nyckelkort fungerar.
Ändå, två glada kumpaner styrde tillsammans sin kosa nu mot nästa mål, en hägrande strand där nya utmaningar och menyer väntade. Åhus strand på Täppet var målet där området skulle förkovras i Visioner och andra kompetenshöjande ämnen för vetgiriga skolledare och PingPong. 


Inte helt fel nån gång


Tjiefen drog igång efter tre koppar kaffe vilket var en risk i sig. Varken Ping eller Pong klarar numer att hålla tätt, så efter tre koppar var blev starten uppskjuten gång på gång så att lunchklockan han slå innan programmet kommit halvvägs.
Ett Lund! Visioner! Stora ord som ska leda oss framåt! Herre jäklar... hur kommer vi härifrån? Bensträckaren kom lägligt och Ping slängde sig över fikabrödet och Pong rusade in på toaletten. Buisness as usual alltså...

Efter bensträckaren hamnade vi i hur vi gör våra medarbetarsamtal. Erfarenheter och framtidsvisioner. Kollegorna var grymt taggade, väl förberedda och riktigt på hugget. Pong hade letat sig ut från toaletten och gick igång direkt. Han pratade lite för högt och men samtidigt flyttade han fokus från Ping som höll på att avsluta kakfatet. Precis när han stoppade sista biten i munnen lämnade Tjiefen över ordet till Ping som inte fick fram ett ljud. Tur var det för annars hade det kommit en sprutande kaskad av vetebröd, finska pinnar, mazariner och vaniljdrömmar. På tal om drömmar så gled Pong ut i periferin och ögonlocket blev väldigt tunga. Snart hördes ett svagt snarkande... ZzZ zZz och när Pings luft började ta slut och han fick hostat till vaknade Pong med ett ryck. När han förstod att det inte var lunch blev han synligt dämpad. Dock kom leendet tillbaka när grabbarna grus blev utsläpta och Ping föreslog att det var läge för en Selfie på bryggan.

Lycklig Pong när Ping föreslog gemensam selfie.



Lunch och lyckliga Bloggarselfie!
 Lunchen serverades i en ljus miljö med trevlig köksmästare som levererade anekdoter om olika strandhugg runt om i vassen samt om glömda födelsedagar. Totalt obegripligt för P o P som drog ner applåder när femte tallriken fylldes av lunchbuffen.

Trogna läsare vet att Ping och Pong styrs av mycket primära behov och att planera in föreläsning efter lunch är dömt att misslyckas. Synliga symptom blir tyvärr väldigt likt ett hjärtstopp. Turligt (?) nog  var det andra konferensgäster som hade goda livräddande kunskaper (dock helt onödiga, de var i dvala) så efter 7 Heimlich och tre minuters hjärt/lung räddning bröts dvalan och Tjiefen kunde samla styrkorna mot eftermiddagskaffet!

Eftermiddagspasset fortsatte i medarbetarsamtalets teckan... eller töcken... för det skymde den fantastiska sol som gassade över Åhus. Samtidigt som kollegorna pratade innehåll och öppnande frågor öppnade Pong ögonen lite extra då Hemglassbilen körde förbi. Dock passerade den helt utan ljud vilket fick Ping att undra om det fanns en arenaägare i närheten. Missnöjet blev stort när vi blev inkallade för att sammanfatta. Det kändes nästan som om ledargruppen skulle mobilisera samma missnöje som Ping hade upplevt på Nordiskt Fritidshemssymposium när Bertil Östberg skulle förklara för auditoriet att Utbildningsministen och Utbildningsdepartementets hållning är att problemet med kvaliten på fritidshemmen i Sverige beror på att personalen har för dålig utbildning och har sig själv att skylla och inte på att de är dåligt prioriterade när det gäller möjligheter, lokaler, förutsättningar osv... #fritids

Ping och Pong klev snabbt upp i rampljuset när det började pratas om omvärldsbevakning. Ledningsgruppen bestämde att det skulle skapas forum på nätet för utbyte och Ping och pong är ju giganter i att bolla idéer och andra bollar över nätet. Smash på Smash dunkades in och det flög snabba forehands och en och annan skruvad backhand. Detta gjorde att de nästan missade eftermiddagskaffet. Därför blir det en liten paus nu... KAFFE!!!!!!


 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar