tisdag 6 maj 2014

Sätt en Sett sitter snett som smäcken smiter snitsigt...

En dag i maj packade Ping och Pong sina väskor och startade en resa. Resans mål var kunskap, intryck och en massa god mat. Ibland har resan varit spikrak men allt som oftast har resans krokighet förgyllt vardagen för oss.
Vi har utvecklats på olika plan och i olika dimensioner. Vi har provat nya dieter lika ofta som Jan Björklund tillsätter enmansutredningar. Alla med mycket olika resultat(Björklunds alltså). Vi har försökt att hålla kvalitén på en så låg nivå att alla våra läsare alltid ska ha möjlighet att säga "Detta kan jag göra bättre". Men idag provar vi något helt nytt. Särblogging! Av någon outgrundlig anledning bokade vi både olika tåg och olika hotell! För en oinvigd ter sig detta märkligt som en stor storm i ett vattenglas. Därför behövs en stunds förtydligande i hur Ping fungerar utan Pong och vice versa.
En ensam Ping är som Helan utan Halvan, Kaffe utan grädde, Piff utan Puff, Abbot utan Costello, Penn utan Teller, Rom utan Cola, Gin utan Tonic, Tony utan Sunken,  ja listan kan göras lång och det är precis på samma sätt för Pong. Ensamma är de värre en halvor..knappt fungerande. Att öppna datorn och få igång bloggen kräver så mycket av dem att deras deltagande på Sett kommer bli begränsat. Både Ping och Pong sätter sitt hopp och tilltro till endorfinkickarna från eventuella tåhävningar vid nedlyftande av bagaget från hatthyllorna.

På tal om halvor har Ping och Pong en ny diet på G. Halvan kallas den och innebär att man bara äter Halvor. Pong planerar för fullt och gör inköpslistor... Päronhalvor, aprikoshalvor, frallehalvor, grabbhalvor, hjärnhalvor osv... Han räknar kallt med att halvera matchvikten på halva tiden.

Ping är nu med på tåget även om det är en timme efter Pong. Det gick från Lund enligt tidtabell men risken att det kommer fram i tid är minimal. Det har i princip redan spårat ur då Ping reser baklänges. Lätt förvirrad har han försökt att ställa om klockan för att vara med på Pongs tåg. I slutet av resan räknar han dock med att vara tillbaka. Allt beräknat enligt Pings favoritfilm Tillbaka till framtiden III.


en ensam Pong är ingen vacker syn...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar