onsdag 10 september 2014

Att tänka kreativt dagen efter i Hässlehåla eller vem flyttade på Tropic Star??

Godmorgon alla. Dag 2 i Göinge.


 Kvällen före lovade mycket och det var läge för lite holabaloo men eftersom Ping och Pong inte äter särskilt nyanserat utan tömmer alla fat som finns var det två mkt stinna pågar som redan vid nio snåret fick dra sig tillbaka som två 7 meters anacondor som svalt varsin vattenbuffel. Holabaloot får vänta till en annan gång. Matsmältning går före...

En ryggbiff slaktas på Pings tallrik

Dag två inleddes med att vi skulle sy ihop allt annat vi har lärt oss under denna delkursen. Det startade med en kortfilm. Pong tog direkt upp mobilen och började flippa bland sina gamla matbilder. Lätt dreglande men med hungrig blick satte han sig upp och frågade om nästa film kunde bli ett avsnitt av Sveriges yngste mästerkock.

Det fick han inget gehör för... istället diskuterade vi hur vi agerar som ledare. Vad vi bör tänka på när vi pratar med medarbetare och när vi håller möten. Etos, Patos och Logos (Pong utropade "Va, blir det film nu? Jag gillar De tre musketörerna!) ... Sensemaking, frameing osv. Vi pratar objekt, ord och handling och varför blir det som blir. Lätt att kritisera men svårt att ställa sig vid sidan. Mycket på en gång samtidigt som det vankades kaffe. För en gångs skull var inte Ping först ut till fikabordet och därför kom hela gruppen av sig. De kände uppenbarligen sig vilse och då togs Pongs naturliga ledarinstinkter över. Han radade upp församlingen i raka led och gav tydliga instruktioner i hur man skulle röra sig och helt plötsligt befann sig 60 skolledare i samma rörelseschema som Mr MarBleu. *dunk, dunk, dunk*.
Eva Lundberg tog därefter över dirigentpinnen och med målande metaforer och en mycket relationellt föreläsningsmetodik lullade förmiddagen vidare med olika ledarskapsteorier inom olika organisationer. Ger vi möjlighet till dialog när information ges eller distribuerar vi endast?
Kulturer på skolor beskrevs. Kan en chef med sitt ledarskap förändra kulturer på skolan. Finns det sub-grupper som motarbetar det som görs på skolan?
Det går att bryta mönster och göra ganska oväntade saker bara men talar om i förväg att man inte är galen...Ping och Pong började genast viska med varandra. De förstod verkligen ingenting! Eftersom dessa två aldrig följer givna mönster eller håller sig inom givna ramar antog de nu att de var spritt språngande galna! Det var i och för sig inte särskilt anmärkningsvärt för de två, för de kan bara vara just så galna som de är...var dag!
Precis så galna
Nu började Ping morra till höger då dofter från kök letade sig in i hans omtöcknade hjärna. Synapser vaknade till liv och blodsockret sjönk snabbare än Sveriges resultat i Pisa....
Sockerkicknooo
Lunch
Här tar vår berättelse slut för idag då batteriet strax dör... Over and out!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar