tisdag 2 september 2014

Ping goes Pong igen och inser att Lars Werner finns i flera utgåvo


Tisdagen den tredje september kommer för alltid vara en dag som Ping och Pong aldrig kommer glömma! Vana läsare vet att Ping och Pong vurmar mycket intensivt för två saker. 1. Allt som har med skola att göra. En våt dröm för Pong kan vara lagtextsanalys på metanivå medan Pings drömmar handlar om fritidshemmets sommarschemaläggning. 2. Denna punkt handlar om all mat som PoP möter på sin resa och hur deras olika dieter har begränsat (eller ?) deras intag av ovan nämnda föda.
Idag styrde de två sina springare mot Genarp men bromsade ner vid Gastelyckan då skyltar vid vägen förkunnade gratis mat och Skollag denna eftermiddag! Som ni nog inser var de två gossarna inte särskilt nödbedda och slängde redan uppgjorda planer och lät mage och hjärta och inte hjärnan styra målet för eftermiddagen.

Som bilden visar var inte Ping särskilt nödbedd utan slukade både det ena och det andra med god aptit.



Efter lunch och självklara bekvämlighetsinrättningsbesök väntade Lars Werner med pliriga ögon. Särskilt stöd, karriärtjänster sparkade han igång med och allt är som vanligt tungt förankrat i lagtext och förordning. Att huvudmannens uppdrag att se till att det särskilda stödet utgår verkligen till de som behöver det utan prutmån predikas. Bra tycker Ping! Likvärdigheten förankrad, check på den. Nu gäller det att prova på och se om de nya allmänna råden håller på riktigt.
Karriärtjänsterna avhandlades lika snabbt som Pong äter en gräddbulle och kändes som en parantes i det stora hela. Fast, Lars stannade upp, växlade ner och trummade vidare på lärartäthet och sedan hur inspektion och kommittéer har för möjligheter att klämma åt skolor när de uppvisar brister. Enligt gängse normer skall Skolinspektionen ha ett nytt mantra... VITE is da shit!


Uppsvällda och mätta...

Lars fortsatte att upplysa oss om vad Friskoleutredningen kom fram till. Det är en del nytt angående friskoleetablering. Lite om att det skall finnas ett samråd mellan godkännande och start, det skall vara en etableringskontroll och kommunen ska ha rätt till insyn. Det skall finnas ett snabbspår för ansökan vid konkurs och att de måste komma igång inom två år...

Här gick Pong i dvala. Efter taskigt placeringsval i lokalen nickade han till och Pings iskalla försök till väckningsviskning drabbade honom som värsta Ice bucket Challenge. Uppståndelsen i lokalen var kaotisk när Pong reste sig upp och än en gång utmanade både förvaltningschiefen och den bitr. förvaltningschiefen. För er som har missat det så har Pong utmanat innan utan att de ens har svarat.

När det väl hade lugnat ner sig i salen och lätt beväpnade vakter hade släpat ut Pong njöt Ping för fulla muggar. Gott om plats och möjlighet att släppa ut fötterna samtidigt som Lars tog tag i kommunens skyldighet att hålla koll på vad ungdomarna är sysselsatta med mellan skolpliktens upphörande och tills dess att eleven fyller 20 år. Här försökte även Ping att bli utslängd men eftersom han hade massor av behörighet men ingen lärarlegitimation fick han ingen uppmärksamhet.
Efter Pongs avtågande från lokalen under vilda protester plåstrades han om av vän personal som tyckte att en timme eller två i etablissemangets Spa-avdelning skulle passa bra. I denna dimma hörde han Ping ropa långt bort om...."glöm inte din legitimation...du behöver leg!"
Lars redde ut begreppen om leg och behörighet och auditoriet spände rygg för att ta in kloka ord. Tyvärr grusades detta eftersom Pings skor var av. Detta innebär att fläktar och ventilationssystem slutar fungera av säkerhetsskäl. Kapaciteten finns inte att tillhandahålla på norra halvklotet. Luft-larmet gick och samtidigt med problematiken angående pedagogers behörighet av speciallärare i särskolan så tömdes lokalen på rektorer då alla föstes ner i skyddsrummet i källaren. Ping och Lars var då plötsligt ensamma kvar, nu kunde kvalitén säkras. Eureka!!! eller kaffe iallafall!!!

Dessa orsakade panik i östra Lund under eftermiddagen
Kaffet smakade mumma och antalet kakor och frukt som serverades täckte så gott som hela kostcirkeln eller behovstillfredställelse för en luttrad kommunal tjänsteman.
Här kom Lars in på hur man vill minska den administrativa bördan. Siup och Åtgärdsprogram smattrades fram från podiet.
Sällan har så många frågetecken rätats ut för Ping! De nya allmänna råden för åtgärdsprogram ger honom en klar bild, skingrar dimman, blåser bort smoggen, skrapar bort leran, hyvlar bort skalken eller ja vad ni vill. Tydligheten är fantastisk!!! Pings skola kommer snart inte att ha mer än 3-4 åtgärdsprogram vilket kommer att minska arbetsbördan fantastiskt! Eleverna kommer att få sitt stöd som de är berättigade till utan att dokumentationen blir överhängande. Halleluja! På tal om andra religiösa utrop fastnade sen Ping i resonemanget om att pumpa stenen upp och ner samt att spettets vara eller inte vara... Konfyst var bara förnamnet. Hur stor är stenen och varför skulle man palla upp den med dokumentation? Tydligt schema? Strukturtapeter? Särskilt stöd? Cykelstöd, stödstrumpor eller bara stöddig? Ingen aning?!
Men Ping tyckte att det var klart och Pong blev nästan nöjd efter att ha försökt brotta ner Lars med ett nyktert resonemang och Lars kontrat med att om du inte slutar frågar så får du kvarsittning...

Vi tog varken upp fruktstund eller simundervisning...

Ojojoj... tiden flög och vis av erfarenheter från i fredags började PoP snurra och våndas över vilket skick deras stålhingstar befann sig i... Hur skulle de ta sig till Genarp? Är Genarp öppet och vilken koppling har Genarp till Pengar?

Det som var tydligt iallafall är att den som anser sig vara Same ÄR Same och har rätt till modersmål och att man får bara betyg om man har haft undervisning i ämnet. Terminsbetyget skall innehålla uppgifter det senaste beslutade betyget i ämnet och om det är avslutat eller inte...

När alla trodde att Lars skulle avsluta gick han igång igen och PoP kippade som två strandade valar. Andra andningen var inte så klockren som i vanliga fall. Ping började gnälla över att magen knorrade och Pong gnällde över att gumpen hade somnat. Det var i och för sig inte så konstigt eftersom stolarna var av klassiskt DDR-snitt. Svårare var att förklara Pings hunger då hans intag som vanligt har tangerat Magnus Samuelssons imponerande kaloriintag inför tävlingarna av Världens starkaste man. Hunger gjorde att han fick ett småleende på läpparna eller om det var att Rektor inte kan bli skadeståndsskyldig utan att alla sanktioner drabbar huvudmannen. Huvudmannen i det hela är ju inte samma som huvudmannen i Palmeutredningen. (red. anm.) Well nu tar både andning och hunger ut sin rätt... På återseende, so long, TTFN etc...

Yours truly!
PoP



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar