onsdag 11 september 2013

Dag 2 (eller hur känns det idag då Hamrén?)



Ping och Pong startar upp dag 2 med hög hjärnaktivitet

...kan man ju förledas att tro. Onsdagens förmiddag landar i formuleringar i Väktare-förkämpar, Beslutsområden-beslutspaket, Tröskelpaket-tillägspaket. Första intrycket är att detta blir en förmiddag som inte kommer ge några bestående men. Lågmälda diskussioner om Nollbasbudgetering och om hur det kan fungera, eller om det ärligt talat kan fungera. Känslan av tomhet infinner sig när Ping viskar undrande när nästa match är. Han försöker förleda mig in i någon U-21-match som är totalt ointressant. Humöret sjunker och vi längtar efter vettig input.


Inputen passade Ping klockrent... Pong nöjde sig som vanligt med sin 6:5 diet. Dvs 6 bananer och fem koppar kaffe... Ingen surprise att han har enkelrum med europas största utbud av toalettpapper.

Matchen som alla pratar om idag är inte Sveriges vinst i Astana utan att Halmstad BKs U-21 körde över Östers dito på Vida Arena i Växjö igår med 3-2.

Efter Pings dubbla hålintag är det nu dags för resultatplanering. Hade det inte varit för att vi sitter mitt uppe i diskussioner om budget och resultat hade det lika gärna kunnat vara ett Fifa-event där man redan nu utsåg grupptvåorna tillsammans med något asiatiskt spelsyndikat.

Andra nyheter är att Lunds Stads skolförvaltning etablerar sig på fejjan vilket vi gillar, frågan är när de också kommer igång på twitter, instagram, buzza, flexa eller klouta så fler får möjligheten att möta skolan i transparans, transport eller transpiration..

Nu åter till kost...nader...
eller rättare sagt till en lååång upptakt till vår Examinationsuppgift i Excel. En snabb reflektion är att ju mer vi lyssnar på en ekonoms värld med siffror och balans och nollpunkt blir sanningen solklar. Rätt man på rätt plats.
Tänk er ett landslag med Zlatan som målvakt med Isaksson som mittback tillsammans med Fredrik Ljungberg. Kaos!
Pongs plats är definitiv långt ifrån siffror och ekvationer och börjar bli balsamerad (känns så i alla fall).  Pings sinnestämning kan beskrivas som en blandning mellan hyperventilering och medvetslös sockerbrist. Sista kolan slinker ner nu med ett krampaktigt leende. Ett leende som stelnade till när han förstod att kolorna innehöll beta-glukaner itstället för beta-blockerare... Nu lunch! Pong har redan kameran uppe för att dokumentera dagens nästa intag. Maten har hittills överträffat allt även fotbollsmatcherna igår...

Miljön just nu för de två rektorerna
Lunchen intogs i strålande sol på terrassen utanför Pongs rum (ping fick tillstånd att vara där). Adjektiv och imperativen studsade mellan parkens lönn-trädstammar där vi nu satt och njöt. Valet som vi hade att förhålla sig till var Torskrygg med kantarell eller Lasagne. Vad man än valde kände vi oss som segrare(kan liknas vid känslan  när KR-13 dunsade iväg till förvaltningen).




Lasagne och Torsk helt i P&P´s smak
 Därefter bestämde vi oss för att vara lite wild-and-crazy och ge oss ut på äventyr. Stegen styrdes mot branten mot ett glittrande Öresund och Pings förtjusning var obetalbar när vi hittade ett fiskeläge vid backens slut. Pong försökte förklara lamt att han trodde att vi inte var de första människor som besökt denna plats men ville inte förstöra Pings eufori. Ping hade dock lite svårt att förklara all bebyggelsen och den konstgjorda hamnen...


Ålabodarna från hamnen sett...
När det senare upptäcktes anslag om alternativa aktiviteter till ledningsgrupp. Alltså... medborgarna i detta lilla samhälle likställde en ledningsgrupp med en möhippa vilket för mig är lite obegripligt. I min fördomsfulla lilla värld ser jag inte så stora likheter. Dock påstår Pong att han har samma roll i vår ledningsgrupp som han brukar ha på Möhipporna... Well.. Well... No further questions your honour...


Möhippa eller ledningsgrupp. Same, same but...
Nu är eftermiddagspasset igång på riktigt. Ping laddar med kaffe. Pong, som vill utveckla sin 6:5 diet, har tagit nya grepp. Bananerna är kvar men är nu kompletterade med diverse piller. Kollegan som delade med sig lovade att de var helt ofarliga och att man bara skall vara försiktig med färgade tabletter. Tabletterna som Pong har fått skall hjälpa mot huvudvärk, viktnedgång, examinationsuppgifter, viktuppgång, dåliga bananer och tråkigt sällskap. Utvärdering följer...

Los bananas 6:5...

3 kommentarer:

  1. Har ni gjort något vettigt också .......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Just nu testar vi av en Marques de Arienzo från 2006...

      Radera
  2. ...... men mycket spännande läsning och man längtar efter nästa inlägg!!!!!!!!

    SvaraRadera