torsdag 12 september 2013

Örenäs dag 3 (eller hört vid utcheckning ; "Skulle JAG ta denna notan med?? Det kan väl inte stämma!)

Frukosten på Örenäs slott är som en resa genom ett bördigt, böljande Skåne en ljuv sommarmorgon. Färger sprakar, dofter blandas med ett mjukt sorl av lagom pigga skolledare. Tillfreds återgick vi till dagens vedermödor och efter utcheckning samlades vi i en vacker lokal som passar till allt utom konferens där en föreläsare ska ha kontakt med 70 nyfikna, vetgiriga kollegor. En lokal för bröllop, fest eller till och med retreat...men inte konferens..

Denna vackra lokal till trots pockar Pong på uppmärksamhet igen eftersom vi har totalt missat att kommentera gårdagskvällens middag. Ping har uppvisat flera gånger under vår resa tillsammans stor besvikelse när portionsstorleken varit mindre än en pizzastorlek/ rätt. Som ni läsare omgående tolkar nu så var gårdagskvällens portionsstorlekar en oerhört stor besvikels för Ping. Hans hydda kräver mer, enbart mer..
Förrätt 



Varmrätt


Pong däremot, vars hydda är mer petite, var i himlen. Sällskap, vin, miljö och matens karaktär renderade i den summativa bedömningen 23 rena mjölpåsar av 22 möjliga. Både Ping och Pong rusade ut till köket efteråt och stämde upp i mongolisk huvudsång som feedback till den fantastiska maten. Tyvärr missupfattades vår hyllning och kocken syntes senare på natten springades på E6 söderut med en blick som uttryckte panik och förvirring. Dock lyckades Ping få med sig delar av efterrätten som innehåll både choklad och svarta vinbär.

Torsdagen nu, kaffet flödar och Jan Håkansson är inte här som tyvärr innebär en kvalitetsförsämring...igen. Det känns lite tamt att man föreläser om innehållet i hans böcker utan att han är på plats själv... Lite som Kanal 5s sändning från Astana i tisdags för er som har en känsla för fotboll...

Nu är det paus för kaffe och Pong letar efter substitut till bananer. Hela anläggningen är tömd och han vägrar äta några sötsaker. Kaffet påminner om svunna tider vilket känns bra eftersom vi vet att det gör jobbet rätt ungefär som gårdagskvällens diskussioner. Om man bara öppnar lite på Pandoras box brakar det loss ordentligt. Fördelarna är att många blandar sig i och att bra diskussioner ofta leder till fina resultat. Givetvis var det Pongs otur med förläggning som diskuterades och en lång promenad längs Memory Lane slutade i att föreläsaren lovade att Ping skall få en svit på Ystad Saltsjöbaden vid nästa kurstillfälle... Vågar man prova att använda sitt eget namn vid bokningen då? Frågan hänger i luften...
Och den frågan beslöt vi att släppa tämligen omgående när vi tog ett par skutt ner och möttes av detta;











...vilket i sin tur innebar att allt klokt och oklokt som gått in försvann i ett töcken bestående av en väl balanserad lunch.
Vår vana trogen tog vi oss an maten med god aptit för att sedan styra stegen utåt på nya äventyr. Väl ute började vi oroa oss gårdagen kock och vad som hänt honom. Svaret på vår oro besannades när vi hörde hans rop eka över sundet från fartyget på bilden nedan. Enligt fartygsloggen hade kocken fått plats på skeppet som var på väg till södra halvklotet.

Sista passet på g, Håkan tar plats på scenen, auditoriet sträcker på sig, ett par utandningar...nu kör vi...(eller lägg nu någon gång Pong!)

Under det sista passet idag har vi ägnat oss att gå ännu lite djupare i att tolka, analysera skeenden i vår verksamhet. Svårigheterna med detta ligger inte i att ämnet i sig är tråkigt för det är det inte. Systematisk kvalitetsanalys känns rätt och Nygren är en god föreläsare som med stor entusiasm ger återkoppling som för oss framåt. Så, bra kvalite`!
 Svårigheten bestod i att dag 3 efter lunch är ganska seg. Ping har integrerat sin kind med tangentbordet vilket innebär att hans kind har bokstäverna QWERT snyggt intryck över han vänstra kind. Tre dagar går mot sitt slut och vi har numer bytt ut pingisturneringen mot ett frenetsikt WF-spel där Pongs bakgrund som korsordsbyggare i Allers tar ut sin rätt. Ständiga vinster och bättre motstånd längtas efter!
Vi lämnar Örenäs på samma sätt som vi kom hit i tisdags, i solsken med vind i rygg och matjord i fickorna.
Ping och Pong is out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar