tisdag 10 september 2013

Två rektorers resa...del 7 (eller, va? Lever ni än??)

"Va? Var har ni blivit av?" Dessa repliker hörs då och då nuförtiden på torget i Kävlinge eller på en populär kvarterskrog i Lund när musikquiz står på programmet...
Med denna bloggstart vill vi lugna alla hängivna följare. Ping och Pong lever. Vi har tillbringat de senaste månaderna i alla rektorers hemliga Bootcamp. För ni som inte är ingivna i dessa lömska, hemliga gångar så innebär dessa träningsläger tuff träning, hård 5:2 diet, eviga Yoga-pass och en hjärntvätt som kan liknas vid en tre timmars föreläsning i hur du lägger upp en Lpp i Unikum.
För att sparka igång det hela denna gång behövs bildbevis som kommer nu. Alive and Kickin...here we goooo:




Nu har vi dragit alla namn på alla våra kollegor i rektorsprogrammet som ett upprop i år 1. Ping har börjat med att lägga två ord på WF medan Pong står för livebloggande.
Den stora kvalitetsfrågan idag är hur vi ska klara av att äta middag samtidigt som Zlatan ska snurra upp ett östeuropeiskt landslag.  18.00 smäller det och då ska Ping med sin nystrukna landslagströja logistiskt leda 100 rektorer in i ett kollektivt landslagsrus mot 3 nya poäng!
Första timmen av Kvalitetsföreläsningen blev en mycket positiv överraskning. Ping tappade hakan medan Pong letade efter penna eftersom han inte fått upp datorn i skriv-mode. Hans-Göran Nygren visade en ny sida av Kvalitetsarbetet med en kvalite av Jan håkanssonkaliber. Bra! En bensträckare!. Snart lunch...
Sweet
Med en helt obegriplig bild som avslutning ramlade P&P ner till slottet hoppfullt vädrandes kulinariska höjdpunkter. Och alla förväntningar infriades. Miljön är såklart oemotståndlig men smakerna, dofterna av oxruladerna med dijon-sås medförde en vårdnad tystnad under tiden måltiden intogs.
Bilden ovan gör inte rätten rättvisa och smaker är omöjliga för undertecknad att beskriva...
Stinna och lite dästa (men alldeles klara i sinne) hugger vi på uppstuds mot nästa pass med Systematiskt kvalitetsarbete.
För er som vill läsa mer om Systematiskt Kvalitetsarbete kan ni sluta läsa denna blogg...nu! Köp en bok skriven av Jan Håkansson istället. Han är och förblir vår guru i ämnet.
Eftermiddag börjar glida in i en skymning och med utsikt över ett glittrande Öresund börja uppladdning för matchen. Ping har gått och klätt om och Pong förbannar glömskan som innebar en glömd landslagströja någonannanstans...

Det känns som om rektorsprogrammet går från klarhet till klarhet precis som Hamréns uttagningar på mittfältet går precis tvärt om. Om inte Zlatan tryckt in bollen efter 27 sekunder så tror varken Ping eller Pong att vi fått ngn poäng med oss hem till gamla Sverige. Men...nu är det forza framåt som gäller!
Bilden ovan får symbolisera bilden av dag i på två rektorers resa höstterminen 2013. Sverige vinner, skollagen regerar och lammet med getostkräm och pommes Anna rundar av dagen till en dag med ett mycket lyckligt avslut för PingPong...
Over and Ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar