torsdag 26 september 2013

LLL eller Lagom Lätt Lösaktig tur till Danmark

Nu kör vi!
Ping och Pong har på något sätt ännu ett år blivit godkända till att få lov att följa med resten av Lunds skolledare på en tvådagarstur till Helsingör. Efter en hård rekryteringsprocess som innehöll varken kaffe eller pölsa kunde vi lätt oförstående kvittera ut var passerbiljetter till bussen. Ping (som lätt blir åksjuk) ser ut som en inplastad lyktsolpe av hänsyn till andra resenärer medan Pong (rebellen) sitter längst bak, orädd och fylld av MOD. Eller.. ibland skriver Pong saker som han skulle vilja att de är och har inte så mkt med verkligheten att göra.

Dagen startade starkt med att att Ping köpte kaffe till Pong och när Pong väl dyker upp har han glömt vinet. Snacka om att det startar bra för en och lite mindre bra för den andre. Dock redde allt upp sig till det bästa och vi landade in i Stadshallens koncertsal. Där handlade det om MOD och kommundirektörerns projekt att ena kommunen i Ett Lund. Anette Henricsson pratade bland annat om mod och att hittade den röda tråden. Pong blev genast nervös då han lider av kraftig färgblindhet. Projektet handlar om att få alla delar i kommunen att samarbeta och nå lite längre samt att vi skall få system som minskar den administrativa bördan. Ping satt som ett ljus medan Pong som tycker att han vet allt jobbade med sin nya favvoapp. Snapchat. Snapchat kommer enligt Pong att vara den bästa dokumeneteringsmetoden i framtiden då man dokumentera och visar upp det för världen i 10 sek och sen är det borta. Inget som ligger och samlar damm alltså...


Nu är vi dock i positionen som Pong nämnde innan fast utan plast och framför andra dörren, dvs vi var absolut coolare förr. Besvikelsen är dock stor eftersom vi inte får åka båt på vägen dit... men det rullar ju lite i bussen iaf.
Framme...150 (?) skolledare får något vilt i blicken då det vankas buffe-lunch på LLL-skolen. Denna buffe är vida känd och alla deltagare på LLL hade laddat i minst tre dygn med en speciell 6:7 diet. För Pings del innebar det att alla hans byxor numer hade bytt alla sömmar till en form av resårband. Det visade sig praktiskt och vi såg honom senast rullandes nerför slänten mot Öresund..
Utsikten från kaffeverandan och backen som Ping senast sågs i...
Efter lunch checkade vi in och denna gång fick Pong verkligen visa sig på styva linan. Rummet var utlokaliserat närmare Kärnan, Helsingborg på svensk-sidan än receptionen och hade han inte träffat en klok Nessow i hallen hade han nog fortfarande på numer bruten danska frågat efter "Rum 70000321?". Ping däremot huserar närmare den nordtyska gränsen vilket känns oerhört tryggt. Han behöver träna på sina kausala verb som styr dativ(!) och Gretchen (husfrun i annexet) brukar extraknäcka som förskolepedagog med Freinetmontessoriwaldorf-inslag. Han är i goda händer!

Ovan ser ni Pongs tallrik nummer 1 under lunchen. Nummer 2 och 3 var lika välfyllda men med annat innehåll. Betyg då? 8 gravidsvullna magar av 8!
Eftermiddagen inleddes med kraftig paltkoma och Ping och Pong slumrade mjukt in...då Jonas Andersson från Skolverket gav oss en välriktad spark. Inkludering, Bedömning, Bemötande, Evidens, Pedagogiskt ledarskap förelästes om och vi fyllde våra hjärnor med klokskap i bra inramning. Pong vaknade upp när Jonas frågade "Har de mobiltelefon hemma eller inte?" och som den sheriff han är ställde han sig upp i givakt och ropade Telefoner skall vara på ljudlöst och i fickan!!!

Det blev signalen till kafferast... som om vi behövde kaffe, men vis av tidigare år blir det mer mat ikväll och samma buffé imorgon vilket kräver att man måste töja ut magsäcken. Här börjar väl våra trogna läsare att undra om vad som har hänt med Pong. För er som har läst våra inlägg från Örenäs kommer ju ihåg Pongs dietförsök. Hans kaffe och bananprojekt har gått i graven på samma sätt som flygvärdinnedieten, ananasdieten, kiwi-och avocadodieten, LCHFCHLCHCFLFLCCHFF och cook and chilldieten. Under veckorna som har gått sen Örenäs har hans tarmsystem gått bananas men efter att börjat prova Sherrydieten är han nu på banan igen. Sherrydieten går ut att man skall njuta lite extra av det man äter och inte hasta i sig.
Nu infann sig en stor panik får både Ping och Pong...Gruppdiskussioner.....OMG ( ja, vi slänger oss med moderna uttryck...)
Ping och Pong Rules! Gruppdiskussioner om En skola på vetenskaplig grund och om erfarenhetsbyte och kollegialt lärande.  Ping och Pongs ord blir lag och vår bok trycks redan. Titeln "Skruva till det i laghörnet" är förhandsbokad i minst 3 exemplar...Vi riktar ett stort tack till Skoglund för förordet.
Paltkoman har övergått i ett maniskt spelande. Ping regerar i Wf medan Pong har blivit toppuppgraderad i Bicerace VII. Elförbrukningen på Lo-skolen ökar markant när Ping drar i gång sin dator för att spela. Vi har försökt att utröna åldern på hans dator men varken P eller P kan räkna så långt.
Håll i, håll ut och  håll om,  ropas ut från podiet och Ping tar hen på ordet då Pong kastar ut hans dator i apport syfte ylar han till och löper efter...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar