onsdag 18 april 2012

Summering dag 2...

Som ni läst innan var förmiddagens juridikpass väldigt snurrigt... och vi som är vana vid att ha Lars Werner från skolverket tyckte att det var rörigt. Hade hoppats på mer effektivitet och innehåll.

Efter lunch fick vi en genomgång av Fronter. Lärplattformen som vi skall använda under rektorsutbildningen. Fronter är ju ingen nyhet eftersom vi hade den i Lund innan its learning... Genomgången var grundlig.

Pausen ägnades åt bensträckning och kaffe. Till kaffet serverades en mkt trevlig sockerkaka som var fylld med blåbär. Alltid fint med antioxidanter... Under rasten bubblar det också i basgrupperna och man pratar om hur vi skall lösa de olika uppgifterna.

Passet efter fikat ägnades i Alexandria. En klassisk datasal i biblioteket. Ann-Louise, bibliotekarien, som hjälpte oss med alla databaser där vi kan söka allt från tidningsartiklar till förarbeten till lagar. Det blev en hel del nya bokmärken i datorn.

Nu avslutar vi med en repetition av Bengt-Åke Gustafssons föreläsning som vi fick på skolledarforum senast. Det började med Gnosjömetaforen...

Under dagen har det varit ett fasligt gnäll över hotellet vi bor på och middagen igår kväll. Det har resulterat i att kursansvarige har avbokat middagen på hotellet ikväll. Istället har de lyckats skrämma igång Universitetsrestaurangen som heter Kristina och där kommer det att serveras Tacobuffé. Jens kommer att beskriva maten med både kärlek, värme och bild senare... Det kommer också att servera alkohol mot betalning mellan 18.30 och 19.15... Personalen skall kanske till Värendsvallen och kolla på Väderstrecket mot Ängelholms FF...

Med laddade magar och trötta huvud kommer kvällens pingis att bli dagens höjdpunkt om nu inte Barcelona hittar på något magiskt i London...

För alla invigda bör jag även lägga till ett par ord... min käraste kollega vill att jag (Jens) betonar att djupet i våra inlägg är skrivna till övervägande del av oss båda.
Då frågar nyfikna läsare sig genast; Vad är egentligen djupet i era blogginlägg??  Mat, juridik, rektorsreflektioner, pingis, kärlek?

I och med den frågan ger Ni er själv svaret! Allt!

Vi kommer att ge er oerhörda sanningar, fantastiska scenarier, drömbilder av klass, euforiska mat och dryckupplevelser... Med andra ord en helhet!

Case closed!

1 kommentar:

  1. Ni kunde väl tagit en pingisrunda under Fronterinfot. Som sagt, i Lund kan vi Fronter!
    Känns tryggt att ni bara kan beställa vin under 45 minuter. Ni kan bara få ha så där lagom kul!
    Ser fram emot en kulinarisk beskrivning av kvällens buffe'.

    SvaraRadera